Consumenten worden gewaarschuwd voor nieuwe webshop: "Wraakroepend, dit is de gedupeerden in het gezicht uitlachen"

door: STS
Klacht - oplichting
Afbeelding bron: Shutterstock / fizkes

De eigenaars van een beruchte webshop die de zaak failliet hebben laten verklaren, hebben al een nieuwe, soortgelijke webshop opgericht. "Dit is gewoon de gedupeerde consument in het gezicht uitlachen", vindt de Consumentenombudsdienst.

De Consumentenombudsdienst, Testaankoop, de FOD Economie en Het Europees Centrum voor de Consument ontvingen in 2023 en in de periode van januari tot september 2024 samen meer dan 2.000 klachten over Elektro Lommelen. De gedupeerden zien hun geld wellicht nooit terug nu de zaak failliet verklaard is. De eigenaars hebben echter al opnieuw een webshop voor elektronica opgericht, E-techworld.

"Ik snap niet hoe dit in België überhaupt nog kan, dat een bedrijf dat gekend is bij Testaankoop en noem maar op, met zo'n praktijken als niet leveren of half leveren, gewoon een nieuwe zaak kan opstarten", zei een Radio2-luisteraar die voor 317 euro een microgolf kocht en het toestel nooit geleverd zag worden.

Zelfde manier van werken

"Voorlopig hebben we nog geen klachten, dus ik wil voorzichtig zijn", zei Laura Clays van Testaankoop in het radioprogramma 'WinWin'. "Maar we zien wel dezelfde manier van werken: er is geen groot magazijn, wat betekent dat ze geen stock voorhanden hebben. Dat geeft al een enorm risico op langere leveringstermijnen. En de prijzen die ze aanbieden gaan echt wel ver onder de prijzen die we bij andere winkels zien."

"Wat ik graag zou willen zeggen aan consumenten is: als je daar iets bestelt, wees je er dan heel erg bewust van dat die leveringstermijnen wel eens heel lang zouden kunnen worden."

"De vraag is of je dan voor die 10 euro die het minder kost dan bij een andere webshop het risico wil lopen om er nooit meer iets van te horen, of om er maanden op te moeten wachten. Om daarna te beslissen om het te annuleren, om dan nog eens maanden te wachten op een terugbetaling."

In het gezicht uitlachen

Pieter-Jan De Koning van de Consumentenombudsdienst reageerde bij HLN. "Het feit dat de zaakvoerders van Elektro Lommelen intussen een andere website hebben en op dezelfde manier werken, is wraakroepend. Dit is gewoon de gedupeerde consument in het gezicht uitlachen."

Advocaat Nele Somers wees op Radio2 wel op de vrijheid van ondernemerschap. "Dat is een grondrecht dat men heeft. Zolang men geen hele grote fouten heeft gemaakt, of misbruik van vertrouwen, kan men opnieuw beginnen."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp