Lotte Kopecky ontdekt de keerzijde van haar succes: "Mijn lot voor de komende jaren"

door: JDH
Lotte Kopecky
Afbeelding bron: Photonews

Lotte Kopecky heeft op het WK baanwielrennen twee keer zilver gepakt. In de afvallingskoers en in de puntenkoers moest ze twee keer vrede nemen met de tweede plaats. 

In de afvallingskoers en in de puntenkoers verdedigde Lotte Kopecky haar wereldtitel, maar die heeft ze dus niet kunnen verlengen. Twee keer moest ze de duimen leggen en tevreden zijn met een zilveren medaille. 

Vooral in de puntenkoers werd het wiel van Kopecky stevig geviseerd door haar concurrenten, die hun wedstrijd op Kopecky afstellen. "Het is voor mij heel moeilijk koersen", reageerde Kopecky achteraf bij HLN. 

"Rijd ik weg, krijg ik heel weinig ruimte. Rijden anderen weg, dan krijgen zij wel vaak ruimte." Vervelend voor Kopecky, maar dat hoort er wellicht bij als je zo succesvol bent. "Ik vrees dat het wellicht mijn lot zal zijn voor de komende jaren."

Kopecky was blij dat ze haar seizoen kon afsluiten met twee keer een zilveren medaille op het WK baanwielrennen, wat zeker niet evident is. "Het is fijn dat ik na mijn seizoen nog altijd een goed gevoel op de fiets had."