Renster die 'haar leven' gaf voor Kopecky valt daarvoor in de prijzen

door: BVDO
Ghekiere en Kopecky
Afbeelding bron: Photonews

Justine Ghekiere werd dinsdagavond in de bloemetjes gezet. Ze kreeg de Kristallen Zweetdruppel voor beste helper in het peloton.

52 procent van de stemmen kreeg Justine Ghekiere voor de Kristallen Zweetdruppel. Ze liet haar mannelijke collega’s daarmee ferm het nakijken.

Ghekiere werd op het WK in Zürich wereldberoemd toen ze maar bleef gaan als helpster van Lotte Kopecky. Het ontwapenende interview achteraf maakte haar plots tot één van de meest geliefde rensters in ons land.

“Ik was enorm blij met de wereldtitel van Lotte. Dan wordt je werk nog meer beloond”, zei Ghekiere toen ze de Kristallen Zweetdruppel in ontvangst had genomen. “Als je voor Lotte mag rijden, is dat altijd een eer. Ze is ook een superdankbare kopvrouw, iemand waar je naar opkijkt.”

Ghekiere is zelf bij haar ploeg kopvrouw, maar steekt zich niet weg om ook de rol van helper te spelen. “Ik doe beide rollen graag. En het doet me ook wel beseffen hoe belangrijk een superknecht is. Ik heb mijn zege in de Tour ook te danken aan een superknecht.”