De reddende engel van Lotte Kopecky geeft meest ontwapende interview ooit

door: BVDO
Ghekiere en Kopecky
Afbeelding bron: Photonews

Als er één iemand is die Lotte Kopecky moet bedanken voor haar nieuwe wereldtitel, dan is het wel Justine Ghekiere. Wat een WK heeft die zaterdag gereden.

Justin Ghekiere was in nagenoeg elke vlucht mee op het WK op de weg zaterdag. Zo bleef ze er voor zorgen dat Lotte Kopecky kans maakte op een nieuwe regenboogtrui.

Pas op minder dan tien kilometer van het einde moest ze de rol lossen. “Amai, WTF”, zei ze heel spontaan na afloop van de race aan Sporza.

“Wat een koers! Op een bepaald moment was ik in paniek. Ik zag Lotte Kopecky niet meer en ze riepen naar me dat Lotte gelost was. Ik dacht: dat kan niet. Ik was zelf al zo kapot. Ik kon dit niet afmaken en we zouden niet winnen.”

Maar plots reed Kopecky naast haar. “Ze zei me: ‘Ga maar, Justine, want ik ben dood.’ Ik zei dat ik zelf ook dood was. ‘Reken dan op je sprint’, zei ik tegen haar. Toen ik hoorde dat ze gewonnen had, was ik superblij.é

Telkens ze ook maar iets van oranje zag sprong ze ernaartoe. “Ik heb alles gegeven wat ik kon. Ik zat snel alleen met Lotte, maar het is gelukt. We hebben het gedaan. En nu een stevig feestje!”