10 bestuurders mogen auto niet meer gebruiken door overtreding met rijbewijs: "Volgen nog controles"

door: STS
Politie - politiecontrole
Afbeelding bron: Photonews

De politie heeft streng opgetreden tegen bestuurders die inbreuken pleegden die te maken hadden met hun rijbewijs en de eisen waaraan dit dient te voldoen. Zij mochten hun auto niet meer gebruiken.

De lokale politie van zone Beringen/Ham/Tessenderlo laat weten in de periode van 30 september tot en met 15 oktober tien voertuigen te hebben moeten immobiliseren. Dat betekent dat het verboden is om het voertuig nog te gebruiken.

Telkens ging het om overtredingen in verband met het rijbewijs van de bestuurder. "Vier bestuurders voldeden niet aan de voorwaarden van hun voorlopig rijbewijs (categorie M36). Deze overtredingen omvatten onder andere het rijden zonder verplichte begeleiding of op ongeoorloofde tijdstippen."

"Drie personen bestuurden een voertuig terwijl hun rijbewijs voor een langdurige periode was ingetrokken. Dit betekent dat zij geen toestemming hadden om een voertuig te besturen."

"Drie bestuurders reden zonder in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs, wat een ernstige overtreding is van de verkeerswetgeving."

Overtreders krijgen ook zware boete

De politie zegt dat het belangrijk is dat de regels omtrent het rijbewijs goed nageleefd worden, om de veiligheid op de weg te kunnen garanderen. "De komende tijd zullen er dan ook verdere gerichte controles plaatsvinden."

"Bestuurders die de regels overtreden, riskeren niet alleen een zware boete, maar ook de immobilisatie van hun voertuig."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp