Vaker vervelend probleem bij praktijkexamen rijbewijs: 'Zo voorkom je onaangename verrassing'

door: MRO
Rijbewijs
Afbeelding bron: Photonews

Steeds meer mensen willen hun rijbewijs B behalen, dat nodig is om met de auto te rijden. Maar er duikt almaar vaker een vervelend probleem op tijdens het praktijkexamen.

Meer mensen willen hun rijbewijs categorie B behalen om met de wagen te kunnen rijden, zo blijkt uit cijfers. Tussen januari en juni van dit jaar vonden 2,37% meer praktijkexamens plaats dan in de eerste jaarhelft van 2023.

Maar er duikt steeds vaker een vervelend probleem op waardoor het praktijkexamen niet van start kan gaan. In de eerste zes maanden van dit jaar konden meer dan 3.000 rijexamens niet van start gaan wegens technische of administratieve tekortkomingen, zo meldt GOCA Vlaanderen.

Het voertuig waar een kandidaat het praktijkexamen mee aflegt, moet aan een aantal technische voorwaarden voldoen. Zo moet er onder meer een tweede achteruitkijkspiegel geïnstalleerd zijn en een L-teken aanwezig zijn.

Een kandidaat moet ook de nodige documenten kunnen voorleggen. Het gaat om een geldig voorlopig rijbewijs, een rijbewijs van de begeleider, identiteitskaart van kandidaat en begeleider, een verzekeringsbewijs en inschrijvingsbewijs en eventueel keuringsbewijs van het voertuig. Indien van toepassing ook het bewijs van deelname aan het vormingsmoment of een rijschoolattest.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp