Maak deze overtreding nooit: Twee bestuurders hebben niet langer een blanco strafblad

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews (archieffoto)

Enkele bestuurders hebben niet langer een blanco strafblad nadat ze voor de politierechtbank moesten verschijnen. Daar werden ze bestraft voor hun asociale rijgedrag.

Het gaat om twee bestuurders die door de politie betrapt werden op de Brusselse Ring. Beiden staken daar de file voorbij door op de pechstrook te gaan rijden.

Een vrouw werd ter hoogte van Wezembeek-Oppem betrapt. "Ze verklaarde dat ze de afrit wou nemen. Maar ze voegde snel weer in toen ze de politie had opgemerkt. Dus ze wist maar al te goed dat ze in fout was", citeert de VRT de procureur.

En ter hoogte van Dilbeek werd een man betrapt op dezelfde overtreding. "De file via de pechstrook inhalen over een afstand van meer dan 500 meter, sympathiek is dat niet, en zo gebeuren er ongevallen", zei de politierechter.

Strafblad

De politierechtbank legde de vrouw een rijverbod van acht dagen en een boete van 180 euro op. De man kreeg een rijverbod van vijftien dagen en een boete van 180 euro. Een veroordeling door de politierechtbank komt op je strafblad te staan.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp