Pas op voor boete tot 500 euro: Ook hier is alcohol drinken nu verboden

door: STS
Minderjarigen - alcohol
Afbeelding bron: Shutterstock/Ground Picture

Nadat eerder Brugge al een alcoholverbod afkondigde voor een bepaalde buurt in de stad, doet Hasselt nu hetzelfde. En net zoals in Brugge kunnen overtreders een GAS-boete krijgen.

Hasselt voerder eerder al een alcoholverbod in voor de stationsbuurt. Nu geldt er ook een alcoholverbod in Quartier Bleu, gelegen aan de Kanaalkom, en de omliggende straten. Verder is er ook op het Capucienenplein en de omliggende straten een alcoholverbod ingevoerd.

"Nu riskeert iemand met een open blikje bier of een flesje wijn een boete tot 500 euro in de straten rond Quartier Bleu en het Capucienenplein", weet VRTNWS te melden.

De buurten kampen met overlast zoals openbare dronkenschap, geluidsoverlast, wildplassen, vandalisme, geweld, drugs, diefstal en zwerfvuil. De politie heeft er de handen vol met het opstellen van processen-verbaal.

Bestraffen wanneer het nodig is

"Mensen drinken er te veel alcohol en vallen voorbijgangers lastig of maken onderling ruzie", vertelde burgemeester Steven Vandeput aan de openbare omroep. "We willen mensen kunnen bestraffen wanneer dat nodig is, en hen de reden ontnemen om er rond te hangen."

Op 1 oktober voerde de stad Brugge ook al een alcoholverbod in, in het station en in de omgeving van het station. Het gemeentebestuur hoopt daarmee de overlast die dronken mensen veroorzaken in de stationsbuurt te verminderen.