Er is een verandering op komst voor alcoholische dranken

door: MRO
Bier - feest - alcohol
Afbeelding bron: Shutterstock/George Rudy

Zelfs lichte of matige consumptie van alcohol verhoogt het risico op ernstige ziekten, klinkt het bij de Hoge Gezondheidsraad. Daarom zal naar alle waarschijnlijk de waarschuwing op alcoholische dranken opnieuw worden aangepast.

In een recent verleden luidde het steeds 'Ons vakmanschap drink je met verstand'. Die slogan werd nog maar pas vervangen door 'Alcoholmisbruik schaadt de gezondheid'. 

Met die boodschap wilde men de consument beter informeren over de risico's van alcoholmisbruik. Maar de boodschap wordt wellicht al opnieuw aangepast, weet de krant Het Nieuwsblad. 

"De negatieve impact van alcohol op de gezondheid is op grote schaal aangetoond. In januari 2023 concludeerde de Wereldgezondheidsorganisatie nog dat er geen niveau van alcoholgebruik bestaat dat veilig is voor de gezondheid", publiceerde de Hoge Gezondheidsraad eerder al.

De term alcoholmisbruik zou daarom beter vervangen worden door alcoholgebruik, zo vindt ook het Ministerie van Volksgezondheid. De nieuwe boodschap op alcoholische dranken zal wellicht aangepast worden naar 'Alcoholgebruik schaadt de gezondheid'.

Tags alcohol bier