Zuhal Demir is het "kotsbeu": "Dan vragen ze waarom ik geen hoofddoek draag en wijn drink"

door: STS
Zuhal Demir
Afbeelding bron: Photonews

Kersvers Vlaams minister Zuhal Demir is het beu om uit te moeten leggen waarom ze geen hoofddoek draagt. En waarom ze al eens geniet van een glas alcohol.

Nieuwkomers moeten niet enkel respect hebben voor onze waarden, ze moeten onze waarden aanvaarden, vertelde Zuhal Demir (N-VA) in een interview met Het Laatste Nieuws. Het ging om een dubbelinterview, samen met Barbara Pas van Vlaams Belang.

Het was echter niet Pas maar Demir, die zelf een migratieachtergrond heeft, die zich het strengst leek op te stellen. Demir wil "geen compromissen" op vlak van onze waarden. "Ze moeten op dat vlak assimileren. Als ze dat niet leuk vinden, dan gaan ze maar terug naar een land waar ze andere waarden en normen hanteren."

Glaasje wijn drinken

Demir heeft er ook genoeg van om voortdurend haar levensstijl te moeten verdedigen. "Ik ben dat eerlijk gezegd kotsbeu. Ik ben een moderne vrouw met moslimroots. En toch krijg ik regelmatig de vraag waarom ik geen hoofddoek draag, waarom ik een glaasje wijn drink. Ik moet mij constant verantwoorden en ik vind dat niet meer normaal."

Vlaams minister of burgemeester?

Zondag zal bij de verkiezingen duidelijk worden of Demir Vlaams minister van Onderwijs, Werk en Justitie blijft, of dat ze burgemeester van Genk wordt. Ze neemt het daar op tegen huidig burgemeester Wim Dries van cd&v.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp