Bestuurders zijn gewaarschuwd: Hier gaat politie hele zomer extra op controleren

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Bestuurders zijn gewaarschuwd: sinds vrijdag 31 mei loopt er opnieuw een BOB-zomercampagne. Gedurende de hele zomer, tot en met 2 september, zal er door de politie extra gecontroleerd worden op alcohol in het verkeer.

"In die periode is het wel aangewezen om extra controles uit te voeren inzake drugs en alcoholgebruik achter het stuur", zei Katty De Bruyn, waarnemend korpschef van de politiezone Kruibeke-Temse, op TV Oost.

"Omdat in alle gemeenten en steden allerlei feesten, koersen, voetbalevenementen en festivals starten. We stellen vast dat op deze evenementen meer alcohol wordt gedronken dan frisdrank."

2,3 promille om 15.30 uur

"We betrappen dagelijks mensen op alcohol of drugs achter het stuur. Zo zag een patrouille een voertuig in het midden van de rijbaan rijden. Het voertuig werd onderschept, de dame legde een positieve ademtest af en uit de ademanalyse bleek dat ze 2,3 promille in haar bloed had."

"En dat om 15.30 uur in de namiddag, op een moment dat de kinderen uit de scholen komen en er druk verkeer is. Dit kan echt niet."

Volg Redactie24 nu op Instagram