Politie ergert zich aan deze bestuurders: "Die blijven de boodschap negeren en brengen anderen in gevaar"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

De politie stelt vast dat een aantal bestuurders nog steeds hun laars lappen aan een belangrijke verkeersregel. Dat blijkt uit controles die gedurende de hele zomer werden uitgevoerd.

Op vrijdag 21 mei ging de BOB-zomercampagne van start, en die duurde tot en met maandag 2 september. In heel het land werd er gecontroleerd op rijden onder invloed van alcohol en drugs. Duizenden bestuurders liepen tegen de lamp.

"In totaal werden 404.940 bestuurders gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol. Onder hen bliezen er 8.228 positief, wat neerkomt op 2,03%. Dit is een daling ten opzichte van de vorige BOB-zomercampagne, toen 2,24% van de bestuurders positief blies."

Speekseltest

"Tijdens deze zomercampagne werden 3.052 rijbewijzen ingetrokken. Er werd ook gecontroleerd op drugs. 1.491 bestuurders testten via een speekseltest positief, van 1.045 bestuurders werd het rijbewijs ingetrokken."

"Het merendeel van de bevolking heeft de boodschap van de BOB-campagnes duidelijk begrepen en past zijn gedrag hierop aan. Maar een kleine minderheid blijft de boodschap negeren. Deze bestuurders brengen niet alleen zichzelf, maar ook andere weggebruikers in gevaar", aldus de politie nog.