Vanaf 1 oktober GAS-boete hiervoor: "Is doorn in het oog en we gaan het kordaat en doelgericht bestrijden"

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Shutterstock/Robson90

De jongste tijd komt het wel vaker in het nieuws: hele straten waarvan de bewoners 's ochtends hun wagen met platte banden zien staan. Ze zijn niet lek gestoken, maar platgelaten, door klimaatactivisten.

Vaak zijn grote SUV's het doelwit, omdat deze wagens volgens de klimaatactivisten geen plaats hebben in de binnenstad. Ze noemen deze ongezond en gevaarlijk in pamfletten die ze achterlaten bij geviseerde voertuigen.

In Antwerpen zal de politie vanaf 1 oktober gaan optreden tegen iedereen die de banden van een voertuig leeg laat lopen. Er zullen GAS-boetes uitgedeeld worden aan overtreders die betrapt worden.

"Dit vandalisme bestrijden"

"Van andermans eigendom blijf je af", vertelde de Antwerpse burgemeester Bart De Wever aan VRTNWS. "Dit soort vandalisme is een doorn in het oog van gewone Antwerpenaren. Banden leeg laten lopen kan ook ernstige risico's veroorzaken."

"Stel dat een dokter van wacht dringend naar een patiënt wordt geroepen, of een technicus opgebeld wordt voor een grootschalige storing. We moeten dit fenomeen kordaat en doelgericht bestrijden."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp