Pas op: Hier gaat mobiele flitspaal 'Dikke Bertha' ingezet worden, en vooral in zones 30

door: STS
Superflitspaal
Afbeelding bron: Facebook.com/PZDeinzeZulteLievegem/

Bestuurders zijn gewaarschuwd: een nieuwe mobiele flitspaal gaat na een testfase nu echt flitsen. Het toestel zal vooral in zones 30 worden ingezet.

De flitspaal, die in de volksmond de bijnaam 'Dikke Bertha' kreeg, moet ervoor zorgen dat bestuurders zich aan de maximum toegelaten snelheid houden in de Vlaams-Brabantse gemeente Wemmel. En dat is op veel plaatsen 30 km/u.

Het gaat om hetzelfde type "superflitspaal" dat recent ook al in de politiezone Deinze-Zulte-Lievegem opdook (zie foto). Daar ontstond toen heel wat heisa over de plaatsing ervan.

Van GAS-boete tot intrekking van rijbewijs

De flitspaal kan makkelijk verplaatst worden en kan bovendien in twee richtingen flitsen. Wie geflitst wordt krijgt een GAS-boete, tenzij de bestuurder véél te snel reed. Dan zijn er ernstigere gevolgen.

"Wie meer dan 20 kilometer per uur boven de toegelaten snelheid rijdt, ontvangt geen GAS-boete, maar een proces-verbaal dat wordt overgemaakt aan het parket. Bij te hoge snelheidsovertredingen kan een intrekking van het rijbewijs volgen", vertelde politiecommissaris Fred Scrayen aan de VRT.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp