Patiënte overleden na zware medische blunder in Vlaams ziekenhuis

door: STS
Ziekenhuis - spoedgevallen
Afbeelding bron: Photonews

Er is een zware medische blunder begaan in een Vlaams ziekenhuis. Een bejaarde dame werd verkeerd geopereerd, en overleed na een tweede operatie.

Het gaat om een 92-jarige vrouw die werd opgenomen in het ziekenhuis AZ Groeninge in Kortrijk. Ze had door een val in het woonzorgcentrum waar ze verbleef een breuk opgelopen aan haar heup.

De vrouw moest geopereerd worden. Dat gebeurde ook, maar aan de verkeerde kant. "Net voor die operatie was de vrouw er slecht aan toe, en werd ze in het operatiekwartier gereanimeerd. Omdat de toestand van de vrouw alsnog stabiliseerde, werd er beslist om toch te opereren", meldt Focus-WTV.

"Door die situatie is de veiligheidsprocedure niet correct gevolgd en werd de vrouw aan de verkeerde kant geopereerd", aldus de regionale zender.

Noodgedwongen volgde er de dag nadien een tweede operatie, dit keer aan de juiste kant. Maar een dag later overleed de vrouw. "Mogelijk is de tweede operatie haar te veel geworden", klinkt het bij VRTNWS.

Het bestuur van het ziekenhuis AZ Groeninge betuigde zijn medeleven aan de nabestaanden van de patiënte. Er zal onderzocht worden hoe het zo fout kon lopen.