Vrouw wil geld afhalen bij bankautomaat maar dat draait vreselijk uit

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Een vrouw die geld wilde afhalen aan een bankkantoor is het slachtoffer geworden van twee overvallers. De daders zijn nu voor de rechtbank moeten verschijnen.

Op 22 april vorig jaar wilde het slachtoffer geld afhalen in een bankkantoor in Kortrijk. Toen ze het geld uit de automaat wilde halen, daagden twee mannen op. Een van hen gaf de vrouw een duw, waardoor ze viel. De andere man graaide het geld uit de automaat.

Een dader, een 33-jarige man, daagde niet op in de rechtbank. Hij kreeg een jaar effectieve gevangenisstraf opgelegd. Hij moet ook een boete van 400 euro betalen.

Zijn kompaan, een man van 37 jaar, verscheen wel in de rechtbank, maar zonder advocaat. “Omdat ik geen vergiffenis verdien”, kon de Krant van West-Vlaanderen optekenen. De man moet voor vier maanden naar de gevangenis, de andere zes maanden zijn met uitstel.

Hij gaf aan dat drugs hem tot de overval hadden gedreven. Na zijn verhuis naar Kortrijk kwam hij in aanraking met crack. “Dat heeft mijn leven verpest. Enkel door de crack heb ik die feiten gepleegd, nu kom ik daar niet meer aan”, citeert de krant hem.