Slecht nieuws voor de Rode Duivels: blessure van Kevin De Bruyne blijft zorgwekkend

door: MaR
Kevin De Bruyne
Afbeelding bron: Photonews

De terugkeer van Kevin De Bruyne bij Manchester City blijft onzeker. Ook trainer Pep Guardiola heeft geen antwoord op de vraag wanneer hij zijn sterspeler weer kan inzetten.

De blessure die De Bruyne opliep in de Champions League-wedstrijd tegen Inter Milan midden september, verhinderde zijn deelname aan de Nations League-wedstrijden van de Rode Duivels tegen Italië en Frankrijk. Voor zowel City als de Belgische ploeg is De Bruyne’s afwezigheid een enorme klap.

Tijdens een persconferentie benadrukte Guardiola dat hij nog steeds geen termijn kan vaststellen voor de terugkeer van de Rode Duivel, al hoopt hij dat het niet lang meer duurt. "Ik kan er geen termijn op plakken. Natuurlijk zou ik liever altijd een volledig fitte kern hebben, maar het is wat het is", citeert Het Laatste Nieuws.

Er blijft echter hoop dat De Bruyne snel weer kan spelen. De staf van Manchester City werkt daarom met grote voorzichtigheid aan zijn herstelproces, aangezien ze geen risico willen nemen met zijn gezondheid. Het doel is om hem pas weer in actie te laten komen wanneer hij volledig fit is.

De Rode Duivel zal alvast dit weekend niet kunnen meespelen met Manchester City tegen Southampton. Volgende maand spelen de Rode Duivels nog twee interlands tegen Italië en Israël.

Tags