Word geen slachtoffer van "klinkentrekkers": "Ze nemen alles mee wat niet te zwaar of te groot is"

door: STS
Politie Neteland
Afbeelding bron: Politie Neteland

De politie waarschuwt voor "klinkentrekkers". Dat zijn dieven die op een bepaalde manier te werk gaan. Twee zulke dieven konden in de nacht van 21 op 22 augustus opgepakt worden.

Die nacht werd de politie rond 01.30 uur verwittigd door een alerte buurtbewoner. "Die had gezien hoe twee mannen zich verdacht gedroegen ter hoogte van een auto die geparkeerd stond in de Patersmotestraat in Kortrijk", legt politiezone VLAS uit.

"Toen de politieteams ter plaatse kwamen sloegen de twee verdachten te voet op de vlucht. De ene kon meteen ingerekend worden, de andere na een korte zoekactie."

"Na een eerste buurtonderzoek bleek dat het tweetal had gepoogd om te stelen uit minstens vier auto's. Ze hadden heel wat spullen bij zich, zaken die vermoedelijk allemaal heel recent gestolen waren."

"Jammerlijke vaststelling"

"De verdachten zijn zogenaamde 'klinkentrekkers'. Ze lopen langs een rij geparkeerde auto's, trekken aan alle deurklinken, en van zodra ze een auto vinden die niet gesloten is, doorzoeken ze alles en nemen ze alle kostbaarheden mee die niet te zwaar of te groot zijn."

"De jammerlijke vaststelling is dat er nog mensen zijn die hun auto niet afgesloten op straat of op de oprit achterlaten. Sluit je auto altijd goed af, ook overdag, en ook al ben je maar heel even weg om bijvoorbeeld brood te kopen. Laat nooit kostbare zaken in het zicht liggen. Beter nog: neem ze steeds mee."

Volg Redactie24 nu op Instagram