Loslopende pitbull bijt chihuahua dood: “In parkje waar veel jonge kinderen spelen”

door: BVDO
Afbeelding bron: Pixabay

In Kortrijk is vrijdagavond een chihuahua doodgebeten. Dat gebeurde in een parkje, door een loslopende pitbull.

Nathalie (49) was vrijdag met haar twee chihuahua’s Mike en Sky in een parkje in Kortrijk. De twee hondjes waren wat aan het spelen toen ze aangevallen werden door een loslopende pitbull.

“Onze Sky kon wegvluchten, Mike jammer genoeg niet, de pitbull had hem bij zijn ruggengraat en begon hem te verscheuren”, vertelt Nathalie aan de Krant van West-Vlaanderen.

De eigenaar van de pitbull sloeg op de hoofd en het achterste van de hond, maar hij wilde eerst niet loslaten. Toen dat wel lukte, vluchtte de man weg met zijn pitbull.

De vrouw trok onmiddellijk naar de dierenarts. “Hij constateerde onmiddellijk interne bloedingen en dat de ruggengraat op verscheidene plaatsen kapotgebeten was. Er was slechts een oplossing mogelijk om Mike uit zijn lijden te verlossen en dat was hem laten inslapen.”

De man had geen gegevens achtergelaten, maar ondertussen heeft Nathalie wel achterhaald wie hij is en dat doorgegeven aan de politie.

“Ik vraag me luidop af of dit kan in een park waar veel jonge kinderen spelen, dat een pitbull zonder riem gewoon mag loslopen. Dat is toch gevaarlijk en zeker ontoelaatbaar”, besluit de vrouw.

Volg Redactie24 nu op Instagram