Hond doodgebeten in Ranst: Vlaams Belang moet oplossing bieden

door: BVDO
Hondje doodgebeten
Afbeelding bron: Facebook

Ranst stond dit weekend in het nationale nieuws nadat het cordon sanitaire doorbroken werd. Twee inwoners verwachten alleszins veel van Vlaams Belang.

Inge en Patje zagen vrijdagavond hun chihuahua Gucci (links op de foto) doodgebeten worden door een loslopende stafford. Dat gebeurde toen ze de hondjes nog eventjes uitlieten.

“Het ging om een gevlekte stafford, die recht op Gucci liep. Hij schepte hem in zijn muil, beet zijn nek over en liet hem vallen, om zich vervolgens op Loeki te storten”, vertelt Patje aan Gazet van Antwerpen.

“Maar Loeki is een iets grotere chihuahua, ook wat ronder dan Gucci. Hij kreeg er niet direct een ‘pak’ op.” De politie werd opgetrommeld en zij herkenden de stafford meteen. Hij ontsnapte blijkbaar al meermaals uit een appartement.

Blijkbaar heeft die hond drie jaar geleden al een kat doodgebeten, zo wist de politie te vertellen. Het koppel zal vandaag klacht indienen bij de politie. Gucci was van hun zoon, die net in het ziekenhuis gelegen had en verhuisd is.

Inge en Patje moesten hem het slechte nieuws brengen. Het koppel verwacht veel van het nieuwe gemeentebestuur van Ranst. Zij hopen dat Christel Engelen (Vlaams Belang/Ons Ranst) als eerste schepen voor dierenwelzijn met de nodige oplossingen komt.

Volg Redactie24 nu op Instagram