Parket gelooft niks van zijn uitleg: Leerkracht laat naaktfoto’s van zichzelf zien in derde middelbaar

door: BVDO
leerlingen in klas met leerkracht
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Leerlingen van het Vita et Pax-college in Schoten keken vorige week vreemd op. Hun leerkracht liet tijdens de les naaktfoto’s van zichzelf zien.

Een 61-jarige interim-leerkracht is vrijdag opgepakt. Hij toonde in twee klassen van het derde middelbaar naaktfoto’s van zichzelf.

De man was nog maar enkele dagen in dienst om een zieke collega te vervangen. Hij toonde naar eigen zeggen per ongeluk naaktfoto’s van zichzelf aan een klas. Even later gebeurde dat ook al per ongeluk aan een andere klas.

“Wij delen die mening niet dat het per ongeluk gebeurd zou zijn, daarom hebben we de zaak meteen heel ernstig genomen”, zegt Kristof Aerts van het Antwerps parket bij Radio 2.

Het waren leerlingen die het voorval melden aan de directie. Hij werd onmiddellijk ontslagen en de politie werd verwittigd.

“Vrijdag is de verdachte gearresteerd. Na een nacht in de cel heeft de onderzoeksrechter besloten om hem vrij te laten onder voorwaarden, 1 daarvan is een beroepsverbod uiteraard, dus dat hij voorlopig geen les mag geven”, zegt Kristof Aerts nog.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp