Stan Van Samang eerlijk over proces Eveline: "Is zo sinds ik het heb opgebiecht aan mijn vrouw"

door: PMN
Stan Van Samang
Afbeelding bron: Photonews

Stan Van Samang heeft met 'Vaderland' een nieuw album uit. Hij was ook één van de BV's die betrokken was bij de zaak Eveline.

Stan Van Samang praat in Het Laatste Nieuws over het proces Eveline. "Een passage in mijn boek des levens waarvan ik liever had dat het er nooit geweest was. Maar dat gaat nu eenmaal niet meer, het zit in mijn rugzak".

"Voor mij hoeft er al vier jaar niet meer over gepraat te worden. Sinds die nacht dat ik het aan mijn vrouw heb opgebiecht, hoeft er niet meer over gepraat te worden, punt."

"Alleen zijn er dingen gebeurd die ik niet zomaar kon laten gebeuren, dus heb ik gedaan waarvan ik vond dat ik ze moest doen."

"Daar is een zaak uitgekomen waar ik niks kan en mag over zeggen. De rechter doet een uitspraak op 6 november. Ik hoop dat als de rechter vindt dat de daders een straf verdienen, hij die uitspreekt."

"En dan hoop ik dat zij, die toch wel wat slachtoffers gemaakt hebben, hulp krijgen voor de dingen waarmee ‘ze zitten’. Dat de hulp voor hen kan beginnen, en dat hoofdstuk voor ons gedaan is."