Politie betrapt advocaat Walter Damen op zware overtreding: Ook nog probleem met rijbewijs bij het intrekken

door: STS
Walter Damen
Afbeelding bron: Photonews

De politie heeft tijdens de aangekondigde verkeersactie tegen afleiding achter het stuur veel overtredingen vastgesteld. Ook de bekende advocaat Walter Damen werd betrapt toen hij zijn gsm gebruikte achter het stuur.

Alleen al in de politiezones Beringen/Ham/Tessenderlo en die van Heusden-Zolder leidde de actie, specifiek gericht op het gebruik van de gsm achter het stuur, tot de intrekking van zo'n zeventig rijbewijzen.

"In de zone Beringen/Ham/Tessenderlo werden 39 rijbewijzen ingetrokken voor een periode van 15 dagen, terwijl in Heusden-Zolder 29 bestuurders dezelfde sanctie kregen", zegt de politie.

"Tijdens de actie werden ook diverse andere overtredingen geconstateerd, waaronder het bezit van verdovende middelen, het rijden met een getuned voertuig dat werd afgekeurd bij een keuringsstation, wat leidde tot een rijverbod, het rijden met een voorlopig rijbewijs zonder begeleider, het rijden onder invloed van verdovende middelen, inbreuken op de technische eisen van voertuigen en het niet dragen van een veiligheidsgordel."

Walter Damen betrapt op verzenden WhatsApp-berichten tijdens rijden

In Bilzen liep advocaat Walter Damen tegen de lamp. Hij was naar eigen zeggen twee WhatsApp-berichten aan het versturen. Ook hij moest zijn rijbewijs afgeven, maar dat bleek vervallen te zijn. Een papieren versie kent geen vervaldatum, maar een elektronisch rijbewijs moet om de tien jaar hernieuwd worden.

Damen wist van niets en roept mensen op om te controleren of hun rijbewijs nog geldig is. "Sinds augustus was het vervallen. Ik had er geen idee van. Eerder dit jaar heb ik nog een bericht gekregen om mijn identiteitskaart te vervangen, maar van mijn rijbewijs was ik me niets bewust", vertelde hij aan Het Belang van Limburg.

Omdat het rijbewijs vervallen was, kon het niet ingetrokken worden. "Er is nu een proces-verbaal opgesteld waardoor ik misschien voor de politierechter moet verschijnen", aldus Damen nog.