Zware juridische gevolgen als politie je hierop betrapt: "Boete tot 4.000 euro en rijverbod"

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Nog te veel weggebruikers maken een zware overtreding. Ondanks dat het levensgevaarlijk is en er strenge straffen op staan.

De politie controleerde recent gedurende enkele uren aan spoorwegovergangen in Dilbeek en Groot-Bijgaarden. Daarbij werd een drone ingezet. Al snel liepen er overtreders tegen de lamp.

"In Dilbeek werden mensen gecontroleerd die de spooroverweg overstaken terwijl de slagbomen nog niet volledig openstonden en de rode waarschuwingslichten nog in werking waren. In Groot-Bijgaarden werden veertien overtreders gecontroleerd."

Verregaande juridische sancties

"Het oversteken van een gesloten overweg, waarbij alle waarschuwingsborden, lichten of slagbomen genegeerd worden, kan niet alleen leiden tot levensgevaarlijke situaties, maar kan ook verregaande juridische sancties tot gevolg hebben, waaronder een geldboete van 320 euro tot 4.000 euro, en een rijverbod."

"Onze boodschap is dan ook duidelijk: steek nooit een spoorweg over wanneer de waarschuwingsborden, lichten of slagbomen aanduiden dat er een trein aankomt."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp