Politie kan trucje met nummerplaat amper geloven: "Ik ben al vaak aan jullie ontsnapt"

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

De politie heeft tijdens de voorbije dagen meerdere bestuurders die zich op een brommer door het verkeer begaven aan de kant gezet. Sommige exemplaren konden veel harder rijden dan toegelaten is, en er werd ook een opvallend trucje met een nummerplaat vastgesteld.

"In Tessenderlo werden vier bromfietsen opgemerkt, waarvan één zonder nummerplaat en drie met afgeplakte nummerplaten. Bij het zien van de politieploeg probeerde het viertal te vluchten", laat de lokale politie weten.

"Na een achtervolging konden twee van de bromfietsen tot stilstand worden gebracht. Een controle op de rollentestbank wees uit dat de snelheid van deze bromfietsen in beladen toestand was opgedreven tot 87 km/u en 99 km/u, wat aanzienlijk hoger is dan de toegestane snelheid. Beide bromfietsen werden onmiddellijk geïmmobiliseerd."

Speciaal mechanisme om nummerplaat te verbergen

"Daarnaast werd een andere bromfiets onderschept waarvan de nummerplaat niet zichtbaar was. Bij het tot stilstand komen van de bromfietser klapte de bestuurder de nummerplaat open via een speciaal mechanisme."

"De bestuurder verklaarde dat hij al meerdere keren aan de politie was ontsnapt omdat zijn bromfiets sneller reed. Ook deze bromfiets werd op de rollentestbank gezet en bleek te zijn opgevoerd tot snelheden van 98 km/u en 92 km/u in beladen toestand. Deze bromfiets werd voorlopig voor 30 dagen in beslag genomen."