Heisa over superflitspaal in zone 30, en die heel het voetpad blokkeert: "Kassa, kassa, kassa"

door: STS
Superflitspaal
Afbeelding bron: Facebook.com/PZDeinzeZulteLievegem/

De politie krijgt heel wat kritiek te verduren omdat er een superflitspaal in een zone 30 geplaatst werd. Bovendien stond het toestel opgesteld op de stoep.

"Voetgangers, rolstoelpatiënten, buggy's moeten op de rijbaan? Niets tegen flitsen, maar de plaatsing van deze Lidar is op zijn minst niet veilig te noemen!" schrijft een volger op de Facebookpagina van politiezone Deinze-Zulte-Lievegem.

"Hebben jullie daar een vergunning voor gekregen, om op het voetpad te staan?", vraagt een man zich af. "Dan mag de burger op 13 oktober daar ook eens aan denken. Trouwens: moeten jullie niet waken over de veiligheid of was die cursus nog niet gegeven?"

"Dat is om er extra veel te kunnen flitsen... Zone 30... Kassa, kassa, kassa... Dat is ook het enige wat tegenwoordig van kracht is in de politiezone", schrijft een ander.

Er kwamen zoveel reacties, dat de politie er uiteindelijk een stukje over schreef op hun website. "Er is op sociale media heel wat te doen rond de opstelplaats van de onbemande snelheidsradar 'Lidar' in Kerrebroek."

"Deze opstelplaats werd door de politie gekozen omdat Kerrebroek een zeer drukke omleidingsweg is door de werken langs het Schipdonkkanaal. Op deze omleidingsweg geldt in de bebouwde kom een snelheidsbeperking van 30 km/u. Het is geenszins de bedoeling om talrijk overtreders te flitsen, maar veeleer om de weggebruiker bewust te maken van de geldende snelheidsbeperking op deze drukke omleidingsweg."

Op het voetpad

"Er werd gekozen voor een opstelplaats dichtbij de drukkere bewoning. Omdat Kerrebroek een smalle straat is diende de Lidar te worden opgesteld op het voetpad, wat volgens de wetgeving ook is toegelaten."

"Voetgangers kunnen op een veilige manier rond de Lidar, andere zwakke weggebruikers wordt aangeraden het voetpad aan de overkant van de weg te gebruiken. Wij hopen alvast zo bij te dragen tot de verkeersleefbaarheid van de buurt."

Volg Redactie24 nu op Instagram