Lefevere maakte al evaluatie van het seizoen en dit is de kritiek op Evenepoel

door: BVDO
patrick lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Vandaag staat nog de Ronde van Lombardije op de agenda. Bij Soudal-QuickStep hebben ze echter de evaluatie van het seizoen gemaakt.

Donderdag heeft Patrick Lefevere samen met Jurgen Foré de evaluatie van het seizoen 2024 gemaakt, met het oog op wat er volgend seizoen beter kan. Ook op Remco Evenepoel werd er kritiek gegeven.

“Binnen onze Vlaamse cultuur hebben we nogal de neiging om de dingen onuitgesproken in het midden te laten, om het stof onder de mat te vegen tot het echt niet meer gaat”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

Evenepoel is tamelijk direct, zo voegt Lefevere eraan toe, maar doet wel één ding fout. “Hij neemt zijn ploegmaats nog te vaak in bescherming. Eén van de voornemens die uit de meeting naar voor kwam is om na koersen heel duidelijk te benoemen wat goed was, maar zeker ook wat niet goed was.”

Lefevere wil ook dat de zeven ploegmaten die Evenepoel in de Tour bij zich krijgt op hun allerhoogste niveau zitten op dat moment. “Dat was dit jaar zeker niet voor iedereen het geval en dus zonder meer een werkpunt.”