Voorkom een boete: Op deze plaatsen worden het meeste wagens geflitst

door: STS
Flitspaal
Afbeelding bron: Photonews

Er zijn enkele plekken in Vlaanderen waar opvallend veel bestuurders geflitst worden. De flitspalen draaien er overuren.

Er werden in 2023 in totaal 6.883.320 snelheidsovertredingen vastgesteld in ons land. Dat cijfer maakt de politie recent nog bekend.

De plaats waar de meeste bestuurders geflitst worden is op de E19 in de richting van Antwerpen. Daar staat net voor de Craeybeckxtunnel een flitspaal die in 2023 maar liefst 140.000 automobilisten betrapte op te snel rijden. "Dat is een gemiddelde van 16 boetes per uur", weet Het Nieuwsblad.

Ook op de Antwerpse ring in de richting van Nederland, ter hoogte van Berchem, en aan de Kennedytunnel in de richting van Gent staan er flitspalen die overuren draaien. In beide gevallen flitsten ze in 2023 meer dan 85.000 bestuurders met een te zware voet.

Flitspalen aangepast aan dynamische verkeersborden

In deze top drie van flitslocaties gaat het telkens om flitspalen die afgestemd zijn op de dynamische borden boven de snelweg. Indien de dynamische borden een verlaagde maximumsnelheid aangeven, zullen de flitspalen zich daaraan aanpassen en vanaf die snelheid flitsen.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp