Superflitser in zone 30: "Het toppunt van autopestbeleid en geldklopperij"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Een superflitspaal op een plaats waar je maar 30 km/u mag rijden stuit Theo Francken tegen de borst. Hij noemt het "het toppunt van autopestbeleid en geldklopperij."

Francken (N-VA), de burgemeester van Lubbeek, postte een filmpje over de flitspaal op X. "Dit is de superflitser van Leuven. We zijn hier op de Leming, een landelijk gebied, waar bijna niemand woont", klinkt het.

"Het is een heel rustige straat, waar nog nooit verkeersongevallen zijn gebeurd. En toch wordt hier een maximumsnelheid van 30 km/u ingevoerd. Men heeft gezegd: we gaan dat evalueren. Maar er is nooit een evaluatie gekomen."

Zeven dagen op zeven

"Men heeft dan gezegd: we gaan hier niet handhaven, want dat is geen prioriteit. En we zien nu wat ze wel doen: handhaven, met een superflitser die 24 uur op 24 en zeven dagen op zeven flitst, in twee richtingen."

"30 km/u is hier zeer omstreden, en om dat ook nog eens te handhaven... Dit heeft niets met verkeersveiligheid te maken. Dit is gewoon geld binnentanken op kosten van de automobilist. Autopesten zoals dat wordt genoemd. En dat vind ik bijzonder betreurenswaardig."

(Archieffoto)