Bart De Wever grote winnaar in Antwerpen, maar over één zaak blijft hij vaag: "Daar ga ik echt niet op antwoorden"

door: MRO
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

Bart De Wever heeft een monsterscore behaald in Antwerpen. N-VA werd er opnieuw de grootste partij en De Wever behaalde met grote voorsprong het hoogste aantal voorkeurstemmen. Op één vraag wilde hij echter niet antwoorden.

"Rome heeft gewonnen, de vrijheid heeft gewonnen, de welvaart heeft gewonnen. Wij zijn de ploeg van 't stad. In de peilingen stonden we op 7 procent verlies en was onze coalitie totaal verloren. Kijk ons hier vanavond staan, we hebben het gedaan. Voor de derde keer op rij zijn wij de grootste partij van de koekenstad", begon Bart De Wever zijn overwinningsspeech.

Hij haalde ook enkele belangrijke problemen aan. "Deze uitslag is schitterend, maar noopt ook tot bezinning. De sociale noden in onze stad zijn hoog, het openbaar vervoer is niet wat een stad als Antwerpen verdient en voor veel jonge gezinnen en alleenstaanden is wonen echt duur geworden. We moeten alles op alles zetten om deze problemen aan te pakken."

"We moeten ook de dialoog aangaan met de kiezers die in deze stad voor extreemrechts hebben gestemd, maar ook met de kiezers die misleid zijn om extreemlinks te stemmen. Onze ambitie is om iedere Antwerpenaar ten volle mee te krijgen in onze stadsgemeenschap. De N-VA blijft de onbetwiste Vlaamse volkspartij."

Na zijn overwinningsspeech legde VTM hem de vraag voor of hij premier zal worden of toch burgemeester van Antwerpen. "Daar ga ik echt niet op antwoorden", zo ontweek De Wever de vraag.