Samen door de regen: Op deze manier gaat je hond ook bij regen met plezier naar buiten

door: WVDS
corgi, hond, regen, wandelen
Afbeelding bron: Pixabay

In België beleven we momenteel typisch herfstweer, met donkere wolken en stevige regenbuien die de straten nat maken. Maar ook bij dit weer hebben onze trouwe viervoeters hun dagelijkse dosis beweging en frisse lucht nodig.

Voor sommige honden is het idee om naar buiten te gaan bij dit gure weer absoluut geen pretje; integendeel. Ze kijken met tegenzin naar de deur en schuilen liever in hun warme mand. Maar met een paar slimme aanpassingen kun je het uitlaten van je hond voor zowel jou als je hond aangenamer maken.

Allereerst kan een goede voorbereiding een wereld van verschil maken. Net zoals wij ons kleden tegen de regen of een paraplu mee naar buiten nemen, kun je ook je hond goed beschermen tegen de regen.

Houd de ervaring positief en voorkom dat je hond zich overweldigd voelt

Een waterdichte en goed passende hondenjas kan niet alleen helpen om je viervoeter droog te houden, maar kan ook bijdragen aan hun comfort. Als ze minder snel doorweekt raken, zullen ze de regen minder snel als vervelend ervaren.

Daarnaast is het ook belangrijk om de momenten waarop jullie naar buiten gaan aan te passen aan de regen. Kies bijvoorbeeld voor meer, maar kortere wandelingen per dag in plaats van een lange tocht.

Dit houdt de ervaring positief en voorkomt dat je hond zich overweldigd voelt door de regen. Zoek naar momenten waarop de buien iets afnemen, zodat je samen met je hond een luchtje kunt scheppen zonder al te veel nat te worden.

Spelen kan, ook in de regen

Speel met je hond in de regen! Veel honden vinden het leuk om door plassen te rennen of met hun favoriete speeltje te stoeien, zelfs als het regent. Zo kan je hond zijn energie kwijt en zich concentreren op de wereld om zich heen. Dit kan de wandeling leuker maken, en ze zullen de regen minder snel als vervelend ervaren.

Ook na de wandeling extra vertroetelen

Vergeet niet om na de wandeling extra aandacht te besteden aan de verzorging van je hond. Een lekkere handdoek om ze af te drogen en een paar knuffels kunnen wonderen doen. Zo associeert je hond de regen met iets positiefs in plaats van met een nare ervaring.

Met deze eenvoudige tips maak je het voor je hond een stuk aangenamer om naar buiten te gaan, en wie weet, misschien ontdekken jullie samen wel de charme van een wandeling in de regen!

Tags huisdier hond