Thibau Nys velt zijn oordeel over de schorsing van Eli Iserbyt na incident met Ryan Kamp

door: JDH
Eli Iserbyt
Afbeelding bron: Photonews

Eli Iserbyt kreeg van de UCI een schorsing van drie crossen voor zijn trap op de fiets van Ryan Kamp in Beringen. Thibau Nys weet niet goed wat hij er van moet denken. 

Zaterdagochtend kreeg Eli Iserbyt het nieuws van de UCI dat hij voor drie crossen is geschorst voor het incident met Ryan Kamp in Beringen. Iserbyt mocht zo niet starten in Essen en Ruddervoorde en ook niet in Heerderstrand.

De schorsing van Iserbyt zorgt voor verdeeldheid in het veldrijden en ook Thibau Nys weet niet echt wat hij ervan moet doen. "Ik heb er niet echt lang bij stil gestaan en ik weet ook niet of ik er echt een uitgesproken mening over heb", zei hij afgelopen zondag bij Sporza. 

"Het is dubbel. Zo'n dingen doe je niet, maar om er dan drie wedstrijden uit te vliegen, ik weet niet of dat een juiste of rechtvaardige straf is. Ik vind het jammer dat hij er in Ruddervoorde niet bij is."

Zondag mag Iserbyt opnieuw crossen, dan staat de tweede manche van de Superprestige in Overijse op het programma. Door het missen van de eerste manche in Ruddervoorde mag Iserbyt de eindzege wel al vergeten.