Forse prijsstijging op komst: Testaankoop heeft gouden raad voor wie met dienstencheques werkt

door: BVDO
poetsen, schoonmaken
Afbeelding bron: Pixabay

Vanaf 1 januari 2025 worden dienstencheques duurder. Testaankoop komt dan ook met een gouden tip die je veel geld kan doen besparen.

Dienstencheques gebruiken wordt vanaf 1 januari 2025 een pak duurder in ons land. In Vlaanderen stijgt de prijs vanaf dan van 9 naar 10 euro per cheque. Bovendien is de cheque niet meer fiscaal aftrekbaar.

De prijsverhoging van 1 euro en het feit dat de dienstencheque niet meer aftrekbaar is (1,80 euro) zorgt dat er gebruik van maken vanaf januari 2,80 euro meer kost per cheque.

Testaankoop raadt dan ook aan voor het einde van het jaar nog snel een voorraad dienstencheques in te slaan. Al moet je ook wel rekening houden met het feit dat er een limiet staat op het aantal cheques dat je kan kopen en dat die ook een vervaldatum hebben.

“Dienstencheques zijn maar 1 jaar geldig, en dus moet je je voorraad wel kunnen gebruiken. Je kan ze wel terugsturen als ze nog niet vervallen zijn”, klinkt het bij Winwin.

“Hou er ook rekening mee dat er een plafond is op het aantal cheques dat fiscaal aftrekbaar is. Dat gaat over 198 stuks per persoon. Voor een koppel zijn dat er dubbel zo veel.”