Peter Vandenbempt stelt zich ernstige vragen bij topclub: "Valt dat vol te houden?"

door: JDH
Peter Vandenbempt
Afbeelding bron: Photonews

Standard won afgelopen zondag dat Waalse derby met 2-1 van Charleroi. De Rouches blijven het ondanks de problemen goed doen, maar Peter Vandenbempt zit nog altijd met twijfels. 

Met 15 op 33 pakte Standard net niet de helft van de punten in de Belgische competitie. De Rouches staan na hun zege tegen Charleroi op de negende plaats, maar op amper drie punten van nummer drie KAA Gent

Peter Vandenbempt is wel lovend voor coach Ivan Leko. "Roeien met de riemen die hij heeft. Dat is toch iets wat coach Ivan Leko goed doet bij Standard", zegt hij bij Sporza. De onzekerheid over de club houdt Leko uit de kleedkamer. 

"Dat is prima, alleen blijft de vraag: valt dat vol te houden?", vraagt Vandenbempt zich af. "Het blijft balanceren op een slappe koord, wegens de beperkte kern, het keiharde werk dat in elke wedstrijd moet worden gestoken, elke week opnieuw."

Doordat alles heel kort bij elkaar staat in het klassement, het verschil met een degradatieplaats is amper vier punten, zal Standard niet op zijn lauweren kunnen rusten. Hoelang houden de spelers en trainer dat vol bij Standard?