"Slecht nieuws voor wie werkt, Deborah van de kassa zal het voelen"

door: STS
Kassa
Afbeelding bron: Shutterstock/Halfpoint

In het regeerakkoord van de nieuwe Vlaamse regering staan beslissingen die "slecht nieuws zijn voor wie werkt". Dat zegt oppositiepartij Open Vld.

De Vlaamse regering schaft de jobbonus af. "Ze schrappen de belangrijkste bestaande Vlaamse arbeidsmarktmaatregel die ervoor zorgt dat werken in Vlaanderen meer loont dan niet werken", klinkt het bij Open Vld.

"De afschaffing van de jobbonus zal vooral net de mensen met een laag inkomen treffen. Deborah van de kassa zal het gelag betalen."

Dienstencheques duurder

Dienstencheques zullen duurder worden. "Dat men de huishoudhulpen en ook de kinderbegeleiders betere loonvoorwaarden belooft, is gegeven de afschaffing van de jobbonus, waar net zij veel van profiteren, een maat voor niks. Wat deze nieuwe Vlaamse regering langs de ene kant extra belooft, pakt ze aan de andere kant weer af", zegt Tom Ongena.

"Voor wie werkt zal de combinatie werk-privé niet lonen, maar duurder worden, in het bijzonder voor de alleenwoners die destijds slechts het halve voordeel van de dienstencheques genoten maar nu het dubbele nadeel zullen moeten dragen."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp