Politica onthult opmerkelijk moment met Conner Rousseau: "Blijf daar met uw tengels vanaf!"

door: STS
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

Kersvers Vlaams minister van Mobiliteit, Sport en Openbare Werken Annick De Ridder (N-VA) heeft een opmerkelijk moment aan de onderhandelingstafel onthuld. Dat deed ze in een radio-interview.

Vooruit-voorzitter Rousseau sprak op het ledencongres van zijn partij over "maske" en "Margaret Tatcher", de voormalige Britse eerste minister, wanneer het over Annick De Ridder ging.

"We hebben 'gekeeperd' op niveau van Thibaut Courtois om die lelijke, lelijke N-VA-maatregelen en hun sociale afbraak tegen te houden", sprak Rousseau de leden toe.

"Hier is geen pers in de zaal hé? Wel, Annick De Ridder vroeg op een bepaald moment dat ik toch niet aan haar notities ging zitten. Dan heb ik geantwoord: 'Ma maske toch, als ik uw notities wil zien, zoek ik wel op Margaret Thatcher'."

Ludiek moment

In een interview op Radio 1 bevestigde De Ridder het incident. "Conner Rousseau zat in mijn notities te neuzen. Ik vrees dat zijn zinnetje 'maske, ik zoek wel op Tatcher als ik uw notities wil zien' voorafgegaan is door een zinnetje van mij: 'Kerel, blijf eens met uw tengels van mijn papieren.' Ach, het was een ludiek moment."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp