Conner Rousseau krijgt deksel op de neus: "Onverstandig van hem"

door: STS
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

Conner Rousseau, die nu opnieuw voorzitter is van Vooruit, krijgt stevige kritiek. Dat komt door een uitspraak die hij deed.

Conner Rousseau maakte zich niet geliefd bij de federale onderhandelingspartners door op Radio 1 te verklaren dat het Waalse regeerakkoord een "regeerakkoord vol met lucht" is. Hij kreeg eerder al het verwijt dat dit "kleintjes" was van hem.

Ook politiek journalist Rik Van Cauwelaert denkt er het zijne van. "Het is een herhaling van wat bij de PS wordt gezegd, want die zitten in de oppositie. Dat kan men begrijpen, dat de oppositie zo tekeergaat", zei Van Cauwelaert in 'Terzake'.

"Eerst was het Bouchez, nu Rousseau"

"In het geval van Conner Rousseau is het een beetje onverstandig om dat te zeggen. Want hij moet straks met Maxime Prévot, de voorzitter van Les Engagés, en met MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez aan tafel gaan zitten."

"Men heeft Georges-Louis Bouchez altijd verweten onbetrouwbaar te zijn. Nu Bouchez zich van zijn beste kant toont, begint Conner Rousseau moeilijk te doen. Nog voor het eigenlijk moet beginnen. Dat schept natuurlijk weinig vertrouwen."