Bart De Wever laat zich even gaan: "Dan breek ik hier heel dat kot af"

door: STS
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

N-VA-voorzitter Bart De Wever moet het afspringen van de regeringsonderhandelingen nog verteren. Hij spreekt van "een persoonlijke opdoffer" en "de grootste politieke ontgoocheling uit zijn leven".

De Wever gaf eerder deze week zijn opdracht als formateur terug aan koning Filip, nadat bleek dat het water tussen de onderhandelende partijen te diep bleek, vooral wat betreft de meerwaardebelasting op aandelen.

"Het is zonder meer de grootste politieke ontgoocheling uit mijn leven. Als je twee maanden dag en nacht werkt en denkt dat je vlakbij een akkoord bent met zeer ingrijpende sociaal-economische hervormingen en dan in de laatste rechte lijn van de baan wordt gereden, komt dat serieus binnen", zei De Wever op VRT 1.

"Het was natuurlijk mijn ambitie om met die federale regering snel af te ronden, en dan mooi de breuk te kunnen maken met de Antwerpse campagne", sprak hij op VTM. "Spijtig genoeg gaat dat niet door. Dat is voor mij persoonlijk een opdoffer."

Sneer naar Georges-Louis Bouchez

De Wever was bij de commerciële zender te gast om de 'Stem van Vlaanderen'-test te doen, voor de lokale verkiezingen van oktober. "Ik kan niet bij Georges-Louis Bouchez uitkomen, hè? Dan breek ik hier heel dat kot af", sneerde hij met zijn typische humor naar de MR-voorzitter.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp