Zware uithaal: "Bewuste keuze om de mensen te misleiden, want niemand zou nog op hen stemmen"

door: STS
Raoul Hedebouw
Afbeelding bron: Photonews

Het zou nog wel eens een hele tijd kunnen duren voor we een nieuwe federale regering hebben. Dat heeft te maken met de onderhandelingen, die moeizaam verlopen, maar ook met de lokale verkiezingen, over een maand.

PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw denkt er het zijne van, hij ziet een bewuste strategie van de zogeheten 'Arizona'-coalitie. "De beslissing om de onderhandelingen uit te stellen tot na de gemeenteraadsverkiezingen is een bewuste keuze om de mensen te misleiden", zegt hij.

"Op een gegeven moment realiseerden de partijen zich dat ze een dergelijk akkoord niet voor de verkiezingen konden maken, omdat niemand dan nog op hen zou stemmen."

"Niet uitstellen, maar opdoeken"

"Ze hebben hun project alleen tijdelijk op pauze gezet tot na de gemeenteraadsverkiezingen", aldus Hedebouw, die oproept om de stekker eruit te trekken.

"Het plan van de Arizona-coalitie is een frontale aanval op de werkende klasse van dit land. We willen niet dat dit project wordt uitgesteld, we willen dat het volledig wordt opgedoekt. De werkende klasse verdient respect."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp