"Ongezien zware aanval op de hele werkende bevolking in ons land"

door: STS
Werken - arbeiders - werf
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Er weerklinkt felle kritiek op de supernota van Bart De Wever die bij de federale regeringsonderhandelingen op tafel werd gelegd. De maatregelen die voorgesteld worden, zouden werkende mensen treffen, klinkt het uit extreemlinkse hoek.

"De supernota die op tafel ligt, heeft niks goeds in petto voor de werkende mensen", zegt PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw. "Integendeel, het is een ongezien zware aanval op de hele werkende bevolking in ons land."

"Afschaffen van de arbeidsduur, mensen langer doen werken en de pensioenen verlagen, jacht op zieke werknemers, een aanval op de index, verhogen van btw en accijnzen, snoeien in premies voor nachtarbeid, miljarden besparingen in de pensioenen en de sociale zekerheid, enzovoort..."

Oproep aan Conner Rousseau

Hedebouw doet een oproep aan Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. Hij vindt dat die de onderhandelingstafel moet verlaten. "Ik kan niet begrijpen dat Rousseau dit kan aanvaarden als basis om te onderhandelen."

"Tijdens de kiescampagne zei Vooruit nog dat ze niet zouden opdraven om een rechtse regering te depanneren. Vandaag doe ik een oproep aan Vooruit om de daad bij het woord te voegen en officieel uit de onderhandelingen te stappen", aldus Hedebouw.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp