Bart De Wever vreest het ergste: "Armoede, schulden en belastingen"

door: STS
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

Uit een peiling van Gazet van Antwerpen blijkt dat de verkiezingsstrijd in Antwerpen wellicht een nek-aan-nekrace zal worden tussen twee partijen. Dat zijn N-VA en PVDA.

N-VA, de partij van huidig burgemeester Bart De Wever, behaalt in de peiling een score van 28,3%. Op de tweede plaats staat de PVDA van Jos D'Haese, met 24,7%.

Daarachter volgen Vlaams Belang (17,1%), Groen (12,7%) en Vooruit (8,2%). Cd&v en Open Vld behalen slechts een schamele 3,0% en 2,7%.

Bart De Wever reageerde op VTM op de uitslag van de peiling, een maand voor de gemeenteraadsverkiezingen. "De communisten staan voor de poort. Ik kan alleen maar een oproep doen aan de mensen om twee keer na te denken."

"Armoede, schulden en belastingen"

"Want de communisten staan voor armoede, en voor het openen van de stadspoorten voor schulden en belastingen. Met een programma dat mikt op de opvang van nog meer asielzoekers in Antwerpen."

"Dat is niet mijn programma alleszins. Ik sta voor de stabiliteit van dit bestuur, correcte rekeningen, een veiligheidsbeleid en stadsontwikkeling."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp