Man met hamer aangevallen na cafébezoek: Partner deelt foto's uit ziekenhuis en doet oproep

door: STS
Politie - Antwerpen
Afbeelding bron: Photonews

Een vijftiger is het slachtoffer geworden van bruut geweld. Hij werd aangevallen met een hamer en belandde in het ziekenhuis.

Jerry Claes en zijn partner Dina Clarisse waren op 11 juli naar café Den Engel getrokken, op de Grote Markt in Antwerpen. Op weg naar hun wagen liep het mis. "In de Hoogstraat werd mijn vriend rond middernacht met een hamer aangevallen door twee Marokkanen op een brommer", schrijft Dina op Facebook.

"Ze reden ons op enkele millimeters voorbij met hun brommer en Jerry riep: 'Vinden jullie dit normaal?' En dit is het gevolg van wat die lafaards met hun helm op aanrichtten."

"De passagier raakte Jerry vol op het achterhoofd met de hamer. Hij viel op de grond en verloor zijn bewustzijn, maar toch bleven ze hem stampen", vertelde de vrouw aan Gazet van Antwerpen.

Zwaargewond naar het ziekenhuis

Het slachtoffer werd door de hulpdiensten ter plaatse verzorgd en daarna overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werden een zware hersenschudding, kneuzingen en een scheur in het netvlies van zijn oog vastgesteld.

"Hier moet een halt aan komen"

"Dit kan en mag niet meer getolereerd worden, er moet een halt aan komen!", schrijft Dina nog op Facebook. "Laat ons er met zijn allen onze schouders onder zetten om dit crapuul te vinden en uit ons straatbeeld te houden."

"Ik kan de beelden niet wegwissen wat ze mijn man hebben aangedaan. Dus een zeer warme oproep: a.u.b. sta op voor jullie rechten en laat ons deze kerels vatten, elk begin is een begin."

De politie is met een onderzoek gestart, maar kon de mannen op de bromfiets tot dusver nog niet identificeren.