Politie doet schokkende ontdekkingen over jonge chauffeur van gestolen ambulance

door: STS
Ambulance - ziekenwagen
Afbeelding bron: Photonews

De jeugdrechter heeft besloten om de minderjarige die betrokken was bij de diefstal van een ambulance en het joyriden ermee op te laten sluiten. De chauffeur blijft intussen aangehouden.

Drie jongemannen gingen zondagochtend in Antwerpen aan de haal met een ambulance, terwijl de ambulanciers voor een patiënt zorgden. Het hele gebeuren werd gefilmd door de camera's van de ambulance.

"De 21-jarige man die de ambulance bestuurde werd aangehouden, en vrijdag heeft de raadkamer beslist om de aanhouding van de twintiger te bevestigen", laat het parket weten.

Zonder rijbewijs, met rijverbod

"We zullen hem vervolgen voor de politierechtbank. Hij reed zonder rijbewijs en hij heeft een actief rijverbod wegens eerdere inbreuken."

"Ook voor de andere inbreuken, namelijk het niet dragen van de gordel, overdreven snelheid in een zone 30 en het oneigenlijk gebruik van de lichtinstallatie, zal hij voor de politierechtbank moeten verschijnen."

Minderjarige passagier naar gesloten jeugdinstelling

Een 17-jarige passagier werd donderdag door de recherche verhoord. "We hebben daarna beslist om de tiener voor te leiden voor de jeugdrechter. Die heeft vrijdag besloten om hem aan een gesloten jeugdinstelling toe te vertrouwen."

Een 22-jarige die zich zondagavond aanbood bij de politie kreeg voorwaarden opgelegd.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp