Vlaamse actrice haalt uit naar Bart De Wever maar krijgt zelf kritiek: "Dit is laag"

door: STS
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

Bart De Wever won zondag de verkiezingen in Antwerpen. De N-VA-voorzitter versloeg Jos D'Haese en de PVDA uiteindelijk met ruime marge.

Opmerkelijk was dat De Wever vervolgens de verkiezingsoverwinning vierde, terwijl zijn zoon een staf droeg met een gouden adelaar op. De reden daarvoor werd later duidelijk. De Vlaamse actrice en auteur Hilde Van Mieghem kon het schouwspel niet geloven. Ze uit er kritiek op.

"Wonderlijk dat niemand het heeft over Bart De Wever die zijn zoon gebruikt", schrijft Van Mieghem in een bericht dat ze postte op X, het voormalige Twitter.

"Je belast/betrekt je kinderen niet voor jezelf", gaat ze verder. "Je misbruikt hun loyaliteit, ontneemt hen hun autonomie, knipt hun vleugels, kluistert hen en belet hen hun eigen weg te gaan. Verwerpelijk!"

Gefascineerd door het Romeinse Rijk?

Haar volgers waren het echter niet eens: "Misschien is die jongen net als zijn vader gefascineerd door het Romeinse Rijk en deed hij dit zeer graag", oppert iemand. "Misschien was het zelfs zijn idee. Lijkt me ook eerder iets studentikoos om te doen. Hier over misbruik spreken gaat wel heel ver."

Van Mieghem antwoordde: "Wijzer was hem niet voor je kar te spannen zelfs al was het zijn idee. Je moet je kinderen het nest uitduwen, niet aan je binden."

"Dit is laag, op de man, miskenning van de zoon. Foei", reageert een ander. Van Mieghem is het daar niet mee eens: "Nee hoor, gaat juist om respect hebben voor je zoon en hem beschermen en vooral niet aan je binden. Nergens goed voor. Hij kan fier zijn, dat hoeft daarom niet publiekelijk benut worden. Het gaat hier niet om koningschap (keizerschap), waarbij het je lot is als kind."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp