Opgepast als je deze mannen ziet: Ze worden gezocht na brutale diefstal

door: STS
Opsporingsbericht
Afbeelding bron: Federale politie

Een man die zijn wagen in een ondergrondse parkeergarage geparkeerd had, is bestolen geworden. Hij raakte een duur Rolex-horloge kwijt. Politie en parket hebben een opsporingsbericht van twee verdachten verspreid.

De feiten deden zich begin dit jaar voor, in de nacht van zaterdag 27 januari op zondag 28 januari. "Omstreeks 01.45 uur zagen twee mannen een auto op de Antwerpse Groenplaats, die daar de ondergrondse parking inreed. Ze moeten opgemerkt hebben dat de bestuurder een duur horloge droeg en zijn de auto gevolgd."

Toen het slachtoffer zijn wagen geparkeerd had, werd hij benaderd door de twee mannen. Eentje sprak hem aan in gebrekkig Nederlands, terwijl zijn kompaan hem tegen de grond duwde. Ze gingen aan de haal met zijn Rolex-horloge.

Twee verdachten

"De eerste verdachte is ongeveer 1m75 lang en normaal gebouwd. Hij droeg op het ogenblik van de feiten een donkergroene donsjas met kap en pels, een beige cargobroek, zwarte baskets van Nike, met witte zool, en een zwarte muts."

"De tweede verdachte is ongeveer 1m70 lang en normaal gebouwd. Hij heeft donker haar met een geschoren zijstreep en een donkere baard en snor. Hij droeg op dat moment een zwarte jas, een grijze broek en zwarte schoenen. Hij rookte een sigaret."

"Het gestolen horloge is een goud- en zilverkleurige Rolex van het type 'Datejust', met grijze wijzerplaten en groene Romeinse cijfers. Misschien werd dit horloge ergens te koop aangeboden."

De politie vraagt dat wie informatie kan verstrekken over dit feit of de verdachten herkent contact met hen opneemt, via het gratis nummer 0800/30.300, of via opsporingen@police.belgium.eu.