Zij vergeven het Gwendolyn Rutten nooit: "Ze heeft ons verraden"

door: STS
Gwendolyn Ruttten
Afbeelding bron: Photonews

Gwendolyn Rutten is sinds kort niet langer Vlaams minister. Ze besloot om de Vlaamse regering de rug toe te keren en zich te focussen op het burgemeesterschap in Aarschot.

Daar kwam heel wat kritiek op, ook vanuit haar eigen partij. Rutten zet nu alles op alles op om de gemeenteraadsverkiezingen in oktober te winnen en burgemeester te kunnen blijven.

De terugkeer naar de lokale politiek lokt gemengde reacties uit bij de Aarschottenaars. Ze had namelijk toen ze geen federaal minister van Justitie werd al gezegd de nationale politiek definitief te verlaten, om enkele weken later toch weer Vlaams minister te worden. En nu keert ze weer terug naar de lokale politiek.

"Het is kiezersbedrog"

Bochtenwerk dat niet iedereen in Aarschot kan appreciëren. "Abominabel", vertelde een inwoner aan Het Nieuwsblad. "Eerst zeggen: ik stap uit de nationale politiek. Dan er toch weer in. En er nu weer uit, omdat ze weer burgemeester wil worden. Kiezersbedrog."

Een 86-jarige man die eerder wel op Rutten stemde, zegt dat ze nu niet meer op zijn stem hoeft te rekenen. "Ze heeft Aarschot verraden", vertelde hij aan de krant.

"Lieve vrouw"

Anderen zweren trouw aan Rutten, zoals een 73-jarige dame. "Ze is altijd een lieve vrouw, en haar zus die in het ziekenhuis van Tienen werkt ook."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp