Forse uithaal naar politici: "Behoud van hun burgemeester- en schepenpostjes staat voorop"

door: STS
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

Er wordt nog steeds geprobeerd om voor de gemeenteraadsverkiezingen een Vlaamse regering te vormen. Donderdag zitten de onderhandelaars van de drie partijen (N-VA, Vooruit en cd&v) opnieuw samen.

Bij Vlaams Belang denken ze dat er spelletjes gespeeld worden, nadat de nota van Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) dinsdag opnieuw werd afgekeurd, door de cd&v. "Het voorstel was een heel strak keurslijf, waarbij er nog weinig ruimte was om mee aan de slag te gaan", zei voorzitter Sammy Mahdi voor de camera's.

"Deze formatie wordt misbruikt als campagne-instrument. Niet het belang van de Vlamingen, maar het behoud van hun burgemeester- en schepenpostjes staat voorop", stelt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken.

Hij reikt N-VA de hand om samen met zijn partij een Vlaamse regering te vormen. "Luister nu eindelijk eens naar de stem van het volk, en laat ons samen als de twee grootste partijen van Vlaanderen aan tafel zitten."

Belofte van Bart De Wever

"Er werden na de verkiezingen geen onderhandelingsgesprekken gevoerd met ons, en N-VA ging meteen aan de slag met cd&v en Vooruit. Bart De Wever stelde in zijn speech op 9 juni de democratie te zullen respecteren. Daar is niets van in huis gekomen, maar wij geven hem de kans om zijn belofte alsnog te vervullen", aldus Van Grieken.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp