Sabine Hagedoren ziet zachter weer verschijnen: "20 graden, maar dit komt erbij"

door: STS
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: VRT

Sabine Hagedoren stelt vast dat de temperaturen momenteel normaal zijn voor de tijd van het jaar. Maar er is zachter weer op komst.

Dinsdag werd een sombere dag. "Als je houdt van grijs, van af en toe eens een bui, en van een beetje wind, dan ben je vandaag zeker in je nopjes", zei weervrouw Hagedoren op Radio2.

De temperaturen bedroegen 16 à 17 graden. "Vrij normale temperaturen voor de tijd van het jaar." De komende nacht bedragen de minima 7 tot 9 graden. "We krijgen veel wolken, waar ook neerslag in zit. In de provincies Antwerpen en Limburg zou het wat droger blijven."

Donderdag wordt het opnieuw 16 à 17 graden. "Het zuidoosten krijgt nog wat neerslag, de rest van het land staat op met geregeld wat zon, en soms brede opklaringen. In de loop van de dag komen er wat stapelwolken en kan er lokaal een bui vallen. In het tweede deel van de namiddag is er een buienlijn vanaf de Nederlandse grens, dus de kans op buien blijft erin zitten."

Begin volgende week wordt het zachter. "Maandag wordt het 19 graden, of lokaal zelfs 20 graden. Maar we gaan er wel regen of buien bij moeten nemen."