David Dehenauw ziet grote verandering op weerkaarten: "Nog maar 14 graden dan"

door: STS
David Dehenauw
Afbeelding bron: Photonews

Zaterdag werd het nog 25 graden, mogelijk de laatste dag van het jaar met warm weer. David Dehenauw ziet het veel frisser worden.

Zaterdag werd het zomers, met temperaturen van 24 graden aan de kust en 25 graden in het binnenland. "We krijgen veel zon, wat niet wegneemt dat er in het zuidwesten en westen soms wat meer wolkenvelden zijn. Langs de Franse grens is er tegen de avond een plaatselijke bui niet uitgesloten", zei David Dehenauw op VTM.

De komende nacht schommelen de minima in Vlaanderen tussen 12 en 15 graden. "We krijgen meer bewolking, met kans op regen- of onweersbuien in het westen van het land."

"Zondag krijgen we veel wolken in het westen, gevolgd door een aantal buien, plaatselijk met kans op onweer. In het oosten blijft het meestal droog tot de avond. Daar krijgen ze ook het langste zonneschijn, en de hoogste temperaturen, met 24 graden in Limburg. Aan zee is dat 21 graden, in het centrum schommelt het kwik rond 22 à 23 graden."

Volgende week frisser

Volgende week gaan de temperaturen naar beneden, met 19 graden op maandag, 18 graden op dinsdag, 17 graden op woensdag en 16 graden op donderdag. "En het houdt niet op, want we krijgen 14 graden op vrijdag", voorspelt Dehenauw.