Bram Verbruggen weet wanneer we beter weer krijgen: "Ziet er goed uit"

door: STS
Bram Verbruggen
Afbeelding bron: Photonews

Weerman Bram Verbruggen verwacht nog enkele dagen met wisselvallig weer. Maar voor het weekend, en daarna, ziet het er beter uit.

Woensdag trokken er buien van west naar oost over het land. "Er kunnen een paar felle exemplaren bij zitten, met ook kans op een paar donderslagen. Vooral in het noorden van het land is dat het geval", zei Bram Verbruggen op Radio2.

Het werd opnieuw te fris voor de tijd van het jaar, het werd niet warmer dan 15 graden. De komende nacht wordt het 6 à 7 graden in het binnenland, en 12 graden aan zee. "We krijgen vrij veel buien die van over de zee het land binnen trekken."

Donderdag wordt het nog wat frisser dan woensdag, met temperaturen van 13 à 14 graden. We krijgen opnieuw buien, eerst aan zee en later ook in het binnenland.

Beter weer tijdens het weekend

"We krijgen niet alleen woensdag, maar ook donderdag en vrijdag te maken met heel onstabiele zeelucht. Maar het weekend ziet er al veel beter uit. We krijgen droger weer, met wolkenvelden en af en toe wat zon."

"En het gaat geleidelijk aan opnieuw wat warmer worden; 15 graden op zaterdag, en zondag wellicht richting 18 graden. Het ziet er goed uit, en ook voor volgende week ziet het er niet slecht uit."